© Rootsville.eu

Christian Draghi (I)
tiltle: Black Roses & Hats
music: Singer-songwriter - Rock
release date: 2019
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Christian Draghi

© Rootsville 2019


Christian Draghi werd geboren in Pavia, in het noorden van Italië, op 25 november 1982. Als zoon van een professionele muzikant groeide hij op in het Appenino-gebergte en vanaf het begin zat muziek in zijn DNA. Draghi's eerste liefde was de trommel, die hij begon te spelen toen hij vier was. Toen nam zijn relatie met muziek een pauze tussen 8 en 15. Maar toen kwam er op die leeftijd een nieuwe interesse: gitaar. Hij leerde spelen als een autodidact en op dezelfde manier begon hij met piano. Sindsdien is hij nooit gestopt.

«Black Roses & Hats is zijn eerste album als singer-songwriter. Het bevat 10 nummers die hangen in het onzekere evenwicht tussen de duisternis en het licht en het verleden en de toekomst. Terwijl de zin van het leven net kan komen en het licht naderen op het enorme kruispunt dat het heden wordt genoemd. Christian Draghi heeft tien jaar lang de Italiaanse en buitenlandse podia betreden met de metalband Doctor Cyclops, maar voor zijn solodebuut heeft hij gekozen voor een verdere carrière als singer-songwriter.

"Black Roses & Hats "brengt Christian Draghi terug naar zijn eerste muzikale achtergrond, op de momenten dat hij achter zijn passie aankwam door te luisteren naar de Beatles, Bob Dylan, Cat Stevens, Jethro Tull, Eric Clapton, veel folk, blues en een goede stelletje songwriters. In "Black Roses & Hats" bevalt Draghi van tien nieuwe nummers met een vintage soul uit de jaren 60 en 70. Er zijn enkele Beatle-achtige harmonieën gekruist met een zekere Jethro Tull-smaak. De smaken van Early Bowie vermengd met een beetje verhalen van Dylan. Bovenop enkele groovy riffs en gitaarsolo's waarin Draghi zijn jaren 70-rocker-houding uitbarst. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door melodieën die worden gekenmerkt door het persoonlijke stemtimbre van de auteur. Een nieuw leven, een nieuw pad, met een ouderwetse ziel.

tracks:

01 Black Roses & Hats
02 You Never Know
03 Freaking Out
04 Shadow of a Rose
05 Rest Of The Day
06 Cherry Top
07 Memories
08 Here Comes The Rain
09 When The Silence Screams
10 A Friend In The Bar